Stoelmassage

Voor bedrijven en particulieren

Stoelmassage is een effectieve drukpuntmassage die door de kleding heen gaat en op een ergonomische stoel wordt gegeven waarbij de nek, schouders, rug, armen, handen en het hoofd worden behandeld. Hierbij wordt geen olie gebruikt.

De massage is ter voorkoming en behandeling van werkgerelateerde klachten als RSI en symptomen van stress. Ook bevordert de massage de bloedcirculatie en het versterkt de natuurlijke afweer van het lichaam. De techniek is gebaseerd op de traditionele Japanse Shiatsu (acupressuur).


Een stoelmassage kan vrijwel overal worden uitgevoerd. Het enige wat nodig is, is een verwarmde ruimte om een speciale massagestoel neer te zetten.
In tijden van toenemende werkdruk is het prettig en soms zelfs noodzakelijk om een pas op de plaats te maken. Via stoelmassage geeft u uw werknemers de mogelijkheid om te ontspannen en te reactiveren, waardoor de werkstress zal verminderen en de werkhouding zal verbeteren.

Door de positieve mentale en fysieke effecten van regelmatige stoelmassages is de kans groot dat het ziekteverzuim onder uw personeel vermindert en de productiviteit binnen uw organisatie wordt verhoogd. De ervaring leert dat werknemers het heerlijk vinden om gemasseerd te worden!
Met het aanbieden van stoelmassages voldoet u voor een groot deel aan de gestelde eisen binnen de Arbo-wet en de Poortwachterswet.

Fiscaal aantrekkelijk

Stoelmassages worden door de belastingdienst als een vrije verstrekking beschouwd en zijn aftrekbaar van de belasting onder de volgende voorwaarden.

  • De stoelmassages zijn opgenomen in het Arboplan van de desbetreffende organisatie en maken daar in redelijkheid deel van uit.
  • De werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd voor de stoelmassages.

Tevens kan de BTW in mindering worden gebracht op de omzetbelasting. Binnen gemeenten en provincies die geen BTW afdragen kan een beroep worden gedaan op het BTW-compensatiefonds.

Ook kan er subsidie aangevraagd worden met betrekking tot het structureel inzetten van massage bij uw bedrijf in het kader van vitaliteit en aanpak ziekteverzuim van personeel. 

Kijk op de website van het Ministerie van Financiën  www.minfin.nl voor uitgebreide informatie inclusief een BTW teruggaafformulier.

De stoelmassages Tarieven €60 per uur en er worden zeven mensen per drie uur gemasseerd. De prijzen zijn exclusief BTW en reistarieven a €0,34  per kilometer. U kunt ook een stoelmasseur inhuren voor een dag of een dagdeel, bijvoorbeeld op een beurs of een personeel dag, maar ook structureel bijvoorbeeld 6 uur per week. 

Bent u geïnteresseerd, neemt u dan contact met me op via de mail info@dermatique.nl of telefonisch op 06-51778280.

Onderstaand nog enkele reviews die ik mocht ontvangen:

  • De stoelmassage was een genot! 
  • De eerste vraag was of je ergens klachten had. In het dagelijkse leven heb ik geen klachten maar tijdens de massage kwamen er toch wel wat gevoelige plekjes naar boven. Dit is fijn om te weten want dan kun je hier rekening mee houden.
  • Hele fijne massage wat preventief werkt!
  • Een ontspannende onderbreking van de werkdag waar je de dagen erna nog plezier van hebt!
  • Bedankt Chantal! Ik vertelde je direct na de stoelmassage al dat ik het heel prettig vond, en merkte de dagen erna mijn schouders en nek een stuk lichter aanvoelden. 
  • Heerlijk relaxed, weet goed de pijnpunten te vinden en voelde mij als herboren na deze massage. Tevens een stuk energieker 

Bedrijven waar ik reeds gemasseerd heb.